In de bib

Ook in de bibliotheek wordt Jeugdboekenmaand uitgebreid gevierd. Wil je weten wat er in jouw bibliotheek gebeurt? Neem een kijkje in de agenda of spring gewoon eens binnen!

Info voor bibliotheekmedewerkers

 

Op de hoogte blijven Wil je op de hoogte blijven van alle Jeugdboekenmaandnieuws? Abonneer je dan op onze nieuwsbrief voor bibliotheken en krijg automatisch updates in je mailbox!

 

Ondersteuningsmaterialen

 

Inspiratiegids voor bibliotheken De inspiratiegids bij Jeugdboekenmaand 2021 bundelt een aantal inhoudelijke, praktische en organisatorische tips voor de komende Jeugdboekenmaand. Naast een aantal laagdrempelige activiteiten die je zelf kan organiseren, vind je er ook enkele inspirerende praktijkvoorbeelden. Uiteraard is er ook aandacht voor coronaveilige alternatieven. Download de inspiratiegids en ga aan de slag!

 

Educatief aanbod
Samenwerken met een externe partner kan een grote meerwaarde betekenen voor jouw Jeugdboekenmaand. Verschillende organisaties hebben een educatief aanbod voor de komende Jeugdboekenmaand uitgewerkt. Download het overzicht.

 

Bibster
Ook dit jaar ontwikkelt Iedereen Leest in samenwerking met De Aanstokerij een spel in Bibster. Je kan dit spel inzetten om je klasbezoeken vorm te geven of bezoekers in de vrije tijd te bereiken. We voorzien zowel een Quest als een Story.

Je kan het spel heel eenvoudig aanpassen aan je collectie en je gebouw en je kiest zelf welke vragen je gebruikt en welke niet.

Je vindt het spel als kant-en-klare configuratie in Bibster. De individuele vragen vind je met de tag 'Jeugdboekenmaand 2021'

Benieuwd welke boeken in het spel gebruikt worden? Download het overzicht.

 

Kiest jouw bibliotheek (nog) niet voor Bibster? Je vindt de vragen die we gebruikten hieronder terug. Zo kan je inspiratie opdoen voor een spel of activiteit in jouw bib. Of maak gebruik van de sjabloonaffiche hieronder en plaats enkele vragen uit Bibster in het sjabloon voor een leuke zoektocht!

Vragen 8 - 10 jaar | Vragen 10 - 12 jaar

 

Meer informatie over Bibster en de voorwaarden voor intekenen vind je bij Cultuurconnect.

 

Sjabloonaffiche
Download de sjabloonaffiche. In het sjabloon kan je kleine opdrachten en vragen zetten en de affiches verspreiden in jouw bib.