Het thema van Jeugdboekenmaand 2023 is geluk

Jeugdboekenmaand 2023 heeft aandacht voor geluk in de brede zin van het woord. We hebben het over je hobby's, passies, vrienden en andere zaken waar je gelukkig van wordt. Maar ook over de dagen dat je minder blij bent en je je angstig of eenzaam voelt. Want iedereen heeft recht op geluk. Wat zijn dus de grote en kleine gelukjes, en hoe beleven kinderen en jongeren dit gevoel? Daarrond draait het allemaal tijdens de volgende Jeugdboekenmaand.

Andere nieuwtjes

 • De leeswereld van Mohamed en Fatima

  Mohamed en Fatima Louzati zijn kind aan huis in wijkbibliotheek van het Antwerpse Kielpark. Ze kennen er alle rekken en afdelingen uit het hoofd. ‘Toen de juf had voorgelezen uit "Het grote boek van Madelief" ben ik na de school snel naar hier gekomen om het einde te kennen!’

  Lees zeker het volledige interview!

  Lees verder
 • Challenge 5: lees verkleed voor!

  De laatste challenge van Jeugdboekenmaand leent zich tot een feestje: lees verkleed voor! Als eenhoorn, piraat, elf of goudvis is het nog leuker om (voor) te lezen! Deel je gekke verkleedfoto mét boek via #iedereenleesheld op sociale media. En na deze laatste uitdaging kan je jezelf een echte leesheld noemen. Proficiat!

   

  Bekijk hier het oproepfilmpje met Dempsey Hendrickx.

  Lees verder