Jeugdboekenmaand-marathon - 1 tot 5 maart

Van 1 tot 5 maart 2024 start de Jeugdboekenmaand met een vijfdaagse marathon. Een lezende sporter en een sportende lezer, Mout en Wouter, trekken de vijf Vlaamse provincies door met een leesfiets. Onderweg stoppen ze op verschillende locaties voor een leestraining, een voorleesmoment of een andere activiteit. Hun hele avontuur kan je volgen via livestream.

Meet Wouter en Mout

Wouter en Mout van Productions & zonen zijn twee acteurs, maar ze noemen zich ook wel 'lezende sporters'. Ze gaan de uitdaging aan om in vijf dagen tijd meer dan 250 km te fietsen met een leesfiets. De ene fietst, de andere kan achterop liggend lezen. De fiets mogen we lenen van de mensen van Triple Challenge, een inclusieve omnisportclub die de afstand tot sporten voor mensen met een beperking (mentaal, fysiek of financieel) wil verkleinen, zodat iedereen sport kan beleven.

De route: van Brugge tot Hasselt

Starten doen ze op vrijdag 1 maart in het Jan Breydel-stadion in Brugge (enkel op uitnodiging), samen met Imke Courtois, Mathilda Masters en enkele spelers. Eindigen doen ze op dinsdag 5 maart bij circusschool BalanCirk in Hasselt. Zaterdag zijn ze in Oost-Vlaanderen, zondag o.a. bij kinderboekenfestival Kabaal in Antwerpen. Maandag trekken ze door naar Vlaams-Brabant. Iedereen is van harte welkom om op één van de grote stops aan te sluiten of om een stukje mee te lezen, lopen, of fietsen.

Blijf je liever thuis? Dan kan je de hele tocht volgen via de livestream op YouTube en Facebook.

Het volledige programma kan je hier downloaden.

Hier zie je de volledige route.