Voorstelling organisatie

Creatief Schrijven vzw is hét aanspreekpunt voor iedereen die hun pen wil oppakken. Omdat schrijven ook begint met een liefde voor verhalen en zin in lezen houdt onze missie niet op bij het enthousiasmeren voor schrijven alleen. Creatief Schrijven Jong wil taalplezier aanwakkeren door middel van workshops, trajecten en ateliers. Zo ontwikkelen de deelnemers zich in hun zelfexpressie van geletterd naar talig.

Relevant aanbod

Kraak De Code (duur: 100 minuten) - voor scholen: 6 - 12 jaar

Geheime dagboeken hebben een geheime code nodig! Als echte speurneuzen dokteren we codes uit, sturen we geheime boodschappen naar elkaar en knutselen een eigen, zelfgemaakt geheimschrift in elkaar. In deze workshop verzinnen we onze eigen geheime code met tekeningen en symbolen. We schrijven onze eigen code op een blaadje en verstoppen hem in een envelop-pagina in ons boek. En natuurlijk schrijven we een geheime boodschap!

Avonturen Smeden: Creëer Je Eigen Speelverhaal (duur: 2,5 uur) - vrije tijd: voor jonge woordkunstenaars van 6 tot 15 jaar

Creëer je eigen Speelverhaal met Creatief Schrijven Jong. Aan de hand van eigenzinnige personages, kaartjes en dobbelstenen toveren we een verhaal tevoorschijn dat je kan spelen!
We leren de geheimen van een boeiend verhaal schrijven en de kunst van spannende keuzemomenten creëren. Ontdek hoe je lezers betrokken blijven door hen de controle over het verhaal te geven. We delen trucs en tips om jouw lezers op het puntje van hun stoel te laten zitten. Hoe creëer je verschillende verhaallijnen en bouw je spanning op? Laat je verbeelding de vrije loop en verzin gebeurtenissen en keuzes die je personages en lezers naar verre oorden en geheime plekken brengen. Aan het einde van het atelier delen we ons eigen Speelverhaal met de groep. Laat jouw verhaal tot leven komen en laat anderen genieten van de reis die jij hebt gecreëerd!

Een verhaal dat je kan spelen? Een Speelverhaal of kies-je-eigen-avontuur is een verhaal geschreven vanuit de tweede persoon waarbij jij de hoofdrol speelt en keuzes maakt die de acties van het hoofdpersonage en de uitkomst van het plot bepalen. Een Speelverhaal heeft meestal meer dan één einde.

Contactpersoon
Aileen De Verneij
Doelgroep
School, Vrije tijd
Prijsklasse
Laag
Leeftijd
6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar