Voorstelling organisatie

JEF is dol op jeugdfilm. JEF brengt eigenwijze, supergoeie films in de zalen, bij jou thuis en op school. Maar JEF is ook meer dan film. JEF is een festival. JEF is er voor en door kinderen en jongeren en nodigt hen uit om mee te doen aan workshops, zelf films te maken en te experimenteren met nieuwe media.

JEF is het aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met jeugd, film en digitale media, op school of in de vrije tijd. JEF stimuleert ook regisseurs en acteurs om werk te maken van een bredere en betere Vlaamse jeugdfilmproductie.

Relevant aanbod

Workshop op maat - sportreportage (duur: min. 2 uur, max. 3 uur) - voor 9 tot 12 jaar

Hoe wordt sport in beeld gebracht? Tijdens deze speelse workshop ontdek je verschillende filmtechnieken. Je gaat experimenteren met camerastandpunten, en kruipt in de huid van een sportcommentator.

Workshop actiefilm maken - meerdaagse (duur: 5 aansluitende dagdelen - 1 dagdeel telt min. 2 uur, max. 3,5 uur) - voor 8 tot 12 jaar

Een flitsende freerun, een ijzingwekkende jump, een enge gevechtsscène, een zenuwslopende achtervolging… Ben jij een avontuurlijke waaghals? Hou je van experimenteren met special effects, greenkey en geluidseffecten? Verfilm je eigen halsbrekende stunts en monteer ze tot een spannende film. Durf jij de uitdaging aan? Actie!

Tijdens deze meerdaagse workshop ontdekken de deelnemers alle ingrediënten van een spannende actiefilm. Ze experimenteren met technieken zoals slow motion, reverse en timelapse om beelden te manipuleren. Daarna monteren ze enkele scènes met special effects in hun eigen film. Wie een zelfgeschreven storyboard verfilmt, maakt z’n eigen spannende kortfilm.

Installatie virtual reality (duur: min. 1 dag - huur de installatie zo lang je wenst) - vanaf 9 jaar

Met virtual reality lijkt het alsof je in een andere werkelijkheid bent beland. Door de VR-bril en controllers beleef je een volledig virtuele omgeving. Ben je klaar voor dit avontuur?

Deze installatie bestaat uit een scenografie met 5 Oculus-Quest brillen en een TV. In thema van Jeugdboekenmaand selecteren we een variatie aan VR-films en een interactieve VR-game aan rond sport en spel.

Installatie stop-motion (duur: min. 1 dag - huur de installatie zo lang je wenst) - voor 4 tot 99 jaar

In een begeleide installatie experimenteren kinderen en gezinnen met stop-motion animatie. Experimenteer met een animatie app, ga aan de slag met de figuren van JEF en bedenk vervolgens een verhaal. Jij maakt je eigen filmpje! JEF voorziet vijf animatiesets met iPads. Een filmmaker/-docent begeleidt de kinderen in hun creatief proces. Voor Jeugdboekenmaand maken we nieuwe animatiefiguren in thema sport en spel.

Installatie gamelab (duur: min. 1 dag - huur de installatie zo lang je wenst) - voor 4 tot 99 jaar

Je dompelt je onder in interactieve en audiovisuele games, en gaat aan de slag met iPads en een gamelaptop. Je experimenteert met artistieke spelletjes, aangepast aan de leeftijden. Zo ga je op ontdekking met nieuwe media. We kunnen deze installatie aanpassen naar leeftijd. Bij de boeking vermeld je voor welke doelgroep je dit gamelab wil programmeren.

LogoJEF
Contactpersoon
meerdanfilm@jeugdfilm.be
Doelgroep
Vrije tijd
Prijsklasse
Hoog, Midden
Leeftijd
4 jaar, 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar