Voorstelling organisatie

Jessica legt haar focus op 'vertellen'. Dit doet ze als auteur, illustrator, animatiefilmmaker, verteller en docent. Met woord, beeld, audio en veel passie brengt ze haar publiek in beweging en vervoering. De 'gekleurde' draad die haar werk typeert, is haar liefde voor verhalen, natuur, emotie en diepgaande schoonheid in al zijn facetten.

Relevant aanbod

Pyjamadag met Bo - 2de kleuterklas t.e.m. 3de leerjaar

Bo brengt verteltheater en geeft leuke workshops rond het thema ‘Pyjamadag’. Bo is een personage uit het boek ‘De pyjamareus’, geschreven door Emy Geyskens en Kolet Janssen en geïllustreerd door Jessica Raes, dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. Dit boek en deze voorstelling zijn speciaal ontwikkeld om Pyjamadag en Bednet in de kijker te zetten. Deze voorstelling is dan ook ideaal in de eerste helft van de maand maart, als aanloop naar Pyjamadag.

Bo vertelt een mooi verhaal over haar beste vriendje Liam, die even niet naar school kan maar toch elke dag bij zijn vriendjes is. De zevenjarige Liam herstelt thuis van een operatie. Dankzij Bednet kan hij toch de les meevolgen en praten met zijn klasgenootjes. Maar soms is hij te moe en moet hij rusten. Binnenkort is het Pyjamadag op school en om dat te vieren, bedenken Liam en zijn vrienden een leuk plan! Speel samen met Bo ‘uitbeeldertje’, versla als een echte ridder de gemene draak in Liam’s buikje, loop al zingend en dansend mee in de grote pyjama-optocht en maak met de hele klas een echte pyjamareus net zoals in het verhaal. Ontwerp tijdens de creatieve workshop de leukste pyjama’s voor Liam en Bo.

Ranger Jessy - 2de kleuterklas t.e.m. 3de leerjaar

Ranger Jessy is even op vakantie in België maar ze werkt als parkwachter in Costa Rica. Daar leerde ze ontelbaar veel dieren en planten kennen. Ze vertelt je alles wat ze weet over het overleven in de natuur en zo veel meer. Op haar expedities ontmoette ze vier heel bijzondere dieren. Bij elk dier hoort ook een verhaal uit de reeks van Lieve het leerbeestje geschreven door Bart Van Puyenbroeck en geïllustreerd door Jessica Raes.

Ranger Jessy biedt vier verschillende verteltheatervoorstellingen met bijhorende workshop aan:

  • De Krokodil - over willen.
  • De Mug - over mogen.
  • De Rups - over durven.
  • De Vis - over kunnen.

Maak tijdens de creatieve workshop je eigen poppenkastverhaal over KRAK, MAG, RIL of KAM.

Herrie de heks - 1ste t.e.m. 4de leerjaar

Herrie, de lieve lees -en knutselheks, brengt verteltheater en geeft griezelige workshops. Herrie zet graag de boel op zijn kop samen met haar vriendjes Aragna de spin, die in haar haren leeft, en Batty de vleermuis. Deze lieve maar ondeugende heks neemt je in haar verhalen mee naar het sprookjesbos. Vind de toverkracht in jezelf en leer grappige toverspreuken. Brouw heerlijke toverdranken en zet je meest griezelige gezichtje op voor een foto met Herrie.

Maak tijdens de creatieve workshop je eigen spinnenkroon, vlieger spookje of vleermuis servetring.

Thea de koninklijke thee-inschenkster van prinses Willeke - 1ste t.e.m. 4de leerjaar

Thea werkt in het kasteel van Prinses Willeke en daar valt veel te beleven... Deze voorstelling is gebaseerd op het boek ‘Prinses Willeke’ geschreven door Jessica Raes en geïllustreerd door Yasmine Stalpaert. Prinses Willeke wil heel veel. Ze weet wat ze wil, wanneer ze het wil en hoe ze het wil. Op haar achtste verjaardag vindt ze het dringend tijd om op zoek te gaan naar een speelkameraadje waar ze later, als ze groot is, mee kan trouwen. Haar prins moet natuurlijk perfect zijn en aan al haar eisen voldoen. Maar … kan ze die perfecte prins ooit vinden?

Het antwoord kom je te weten in dit sprookjesachtige verteltheater. De Koninklijke thee-inschenkster vindt gezelligheid en gastvrijheid heel belangrijk! Elk beleefd kind krijgt dan ook een heerlijk kopje thee.

Maak tijdens de creatieve workshop je eigen kroon, stokpaardje of sokkenpop.

Canvaskind: grime/glittertattoos/gekke kapsels/gekke nagels

Wat als de beeldend kunstenaar even van het canvas of het papier loskomt en een kind drager wordt voor kunst? Dit is wat er hier ontstaat.

Grime: de make-up is professioneel en van zeer goede kwaliteit. De producten zijn dekkend, fel en levendig van kleur. Ze blijven goed zitten bij wrijven in het gezicht en zijn snel verwijderbaar met water. De make-up is getest op huidallergieën, voelt zacht aan, prikt niet in de ogen en is 'eetbaar’. Kinderen die hun lippen aflikken, zullen hier geen hinder van ondervinden. Elk gezichtje wordt afgewerkt met extra glitter, kleefkristallen en sjabloonmotieven. Als kers op de taart krijgt elk kind indien gewenst nog glitterparfum opgespoten. Voor griezelgrime (vb. Halloween) is er toneelbloed, glow in the dark, neon en blacklight schmink.

Glittertattoo: deze glimmende juweeltjes in blitse kleurencombinaties blijven ongeveer twee weken op je huid en veroorzaken, net zoals de make-up, geen enkele vorm van irritatie of uitslag.

Gek kapsel: gekke vlechten die alle kanten op staan, haar in pieken omhoog of versierd met bloemen, pluimen, parels, kettingen, linten, speelgoed, strikjes, blaadjes, gekleurde spuitbussen … Alles is mogelijk, er zijn geen grenzen!

Gekke nagels: nagels in alle kleuren van de regenboog, met glitters, stikkers, strassteentjes, motieven en tekeningen, het kan allemaal!

Contactpersoon
jessica.raes@yahoo.com
Doelgroep
School
Prijsklasse
Midden
Leeftijd
4 jaar, 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar