Voorstelling organisatie

Theater Spoor 6 is een professionele theatergroep uit Leuven. Met onze kindertheatervoorstellingen, workshops drama en mobiele animatie (typetjes) trekken we rond in Vlaanderen en nu en dan in Wallonië.

Onze fantasierijke, muzikale en interactieve kindertheatervoorstellingen (3 tot 12 jaar) kunnen in scholen, bibliotheken, culturele centra, … gespeeld worden.

Naast kindertheater bieden we ook workshops aan voor iedereen die zich op een creatieve manier in de expressieve wereld van drama, beweging, muziek en theater wil storten. Al zetten we onze cursisten graag eens op de planken; het product komt bij ons niet op de eerste plaats.

Relevant aanbod

Sprookjestroep (duur: 60 minuten) - voor kleuters en 1ste graad lagere school

Hallo, wij zijn Jacoba en Wilhemina. Beter bekend als de nichtjes Grimm. We beloofden onze nonkels om op hun sprookjesbos te passen, maar dat was niet zo slim. Alles draait hier in de heksensoep! Straks wordt het één grote sprookjestroep. Naar een einde zoals "... nog lang en gelukkig" zijn we nu op zoek, want zo eindigt toch ieder sprookjesboek.

Theateratelier Met boeken op de ‘theater’ planken (duur: min. 75 minuten, max. 120 minuten) - voor 1ste, 2de en 3de graad lagere school

Fragmenten, personages, prenten en situaties uit recente en klassieke kinder- en jeugdboeken zijn onze inspiratiebron voor afwisselende dramawerkvormen. Tijdens de jeugdboekenmaand 2024 spitsen we ons uiteraard toe op kinder- en jeugdboeken onder de noemer ‘Sport en Spel’.

Elk boek bezorgt ons een perfecte uitnodiging om te beginnen spelen en acteren. En dat mag je letterlijk nemen. We bouwen het decor met stapels boeken en planken. Met petten, mutsen en sjaals spelen we de hoofdrol in de grappigste of de spannendste verhalen.
Ten slotte verkennen we de boeken waarmee we aan de slag gingen. Zin om te beginnen lezen? Een snuifje leesbevordering krijg je er zomaar bovenop.

Begeleiding: Jesse Van de Kerckhove (beste boekenjuf 2014)

Spoor 6
Contactpersoon
Han Lefever
Doelgroep
School, Vrije tijd
Prijsklasse
Hoog
Leeftijd
3 jaar, 4 jaar, 5 jaar, 6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar