4.03.2024 - 30.06.2024

Ga je mee op zoek naar de schat van BK Route 42? Bij deze geocache ga je op zoek naar fietsen. Ah ja, hij heet niet voor niets BK Route 42. Deze werd namelijk gemaakt in het kader van het BK Wielrennen dat in 2024 in Zottegem zal eindigen. De geocache start op 1 maart, tijdens de Jeugdboekenmaand die over Sport & Spel gaat. Hij eindigt eind juni, als de wielrenners terug naar huis zijn.

Praktische informatie

De coördinaten van het startpunt: 50.883348, 3.825933 (dit kan je invoeren in de geocache-app of in google maps)

Dit is een Geocache voor gezinnen. Sommige kinderen kunnen hun speurdershartje ophalen, anderen hun puzzel- of technisch talent inzetten. Bij andere opdrachten zijn het vernuft van de ouders onmisbaar.

De fietsen staan verspreid over een parcours van ongeveer 4 km. Je maakt een lus, dus je komt sowieso uiteindelijk bij het begin terug uit. Het parcours loopt over paadjes. Je hoeft nergens kriskras door een bos of een weiland.

Onderweg vind je dus fietsen. Hierin of hierop vind je telkens de coördinaten van de volgende verstopplaats. Wie zoekt, die vindt!

Wie de coördinaten niet vindt, kan steeds een tip opzoeken via de QR-codes die je op de fiets vindt. Om die QR-codes te ontcijferen, heb je het ijsjesalfabet nodig. Dat vind je hier: https://zottegem.bibliotheek.be/sites/default/files/uploads/2024-02/het_ijsjesalfabet.png

Neem de tips heel letterlijk. Soms ga je eens iets moeten losvijzen of opheffen. Ga hierin voorzichtig te werk. Als het de bedoeling is om iets los te maken, zal je dat wel voelen.

In de cache zit iets leuks voor de jongste deelnemers. Neem dus zeker iets mee om te ruilen.

Vergeet bij regenweer zeker je regenlaarzen niet!!!

Wat is Geocaching en hoe werkt het?

Geocaching is een wereldwijde schattenzoektocht waar digitaal en de real world elkaar tegenkomen. Geocachen is een schattenzoektocht op basis van GPS-coördinaten. Via deze coördinaten en je GPS (of smartphone) kan je aan de slag gaan met geocachen.

Geocaching kan je spelen met een wandel-GPS of met de (gratis!) Geocaching app. Je zoekt online naar de coördinaten van een Geocache en geeft deze in op jouw GPS of je zoekt geocaches via de app. Begeef je naar de locatie van de coördinaten waar je op zoek gaat naar de geocachecontainer.

Organisatie
Bibliotheek Zottegem
Waar
Startpunt BK Wielrennen

Buke
Zottegem 9620
België