Voorstelling organisatie

Kunst in Zicht (KiZ) heeft de bemiddeling van kunst naar (jonge) kinderen, jongeren en hun begeleiders tot doel, en dit via ontwikkeling, ondersteuning en spreiding van kunsteducatieve projecten.

KiZ ontwikkelt actieve kunsteducatieve projecten. In een inspirerende en sterke kunsteducatieve leeromgeving beleven (jonge) kinderen, jongeren en hun begeleiders creatieve processen die heel wat gelijkenissen en eigenschappen vertonen met de artistieke creatieprocessen van kunstenaars.

Vertrekkend vanuit hun eigen leefwereld, leren de deelhebbers over de kunsten en maken ze de link naar de wereld rondom hen.

Authentieke experten begeleiden dit proces: kunstenaars die vanuit hun artistieke en pedagogische competenties inspireren, de actieve leerprocessen begeleiden en een inkijk bieden in de wereld van de kunsten.

Relevant aanbod

DINGDOKU: Een creatief vloerspel met brol. (duur: 3 uur)

We spelen op een creatieve manier met 100 dingen uit de filosofische collectie prullaria en brol van Jaap Kruithof (MAS, Antwerpen) en uit de collectie zwerfgoed van de Collectieve Collectie (Kristof Van Gestel, sinds 2019). Al die dingen doen nadenken of roepen gevoelens op, van nu of van vroeger. Ze zijn rond of vierkant, van plastic of van hout, geel, bont of blauw…

In Dingdoku creëren we een raster van brol door gelijkenissen en tegenstellingen tussen de dingen te bedenken. Of door slimme, zotte of eigenwijze combinaties te maken. Zo probeert elke (jonge) speler zoveel mogelijk punten bij mekaar te filosoferen.

Dingdoku is een heerlijk creatief denkspel voor inventieve dwarsliggers van +6 tot +66. Speel jij met ons mee?

(Een spel duurt ongeveer 20 minuten. Daarna treedt een volgende groep van spelers aan, begint dezelfde groep een nieuw spel of mengen nieuwe spelers zich met wie maar niet kan ophouden met spelen…)

Contactpersoon
Arlette Van Overveld
Prijsklasse
Midden
Leeftijd
6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar