Voorstelling organisatie

Passerelle laat kinderen en jongeren met of zonder danservaring proeven van, verdiepen in of verrassen door hedendaagse dans.

Passerelle brengt jongeren samen met diverse professionele kunstenaars. De voorbije drie jaar zette Passerelle meer dan 50 coaches in, die een brede staalkaart vormen van het Vlaamse hedendaagse danslandschap (o.a. Rosas, les ballets C de la B, P.A.R.T.S., Eastman,…).

Passerelle biedt een kwalitatief aanbod op maat in zowel het onderwijs als de vrije tijd en bestrijkt daarmee heel Vlaanderen. Voor een aantal initiatieven is danservaring nodig, voor andere helemaal niet. Omdat ze een duurzame impact wil creëren op deelnemers, sector en maatschappij, zet ze in op participatieve en trajectmatige werking en deelt haar kennis rond danseducatie. Daarnaast bouwde Passerelle de afgelopen jaren veel expertise op in het werken met maatschappelijk kwetsbare jongeren.

Relevant aanbod

In een bib is het stil, rustig, mag je fluisteren maar geen kabaal maken! Behalve tijdens de jeugdboekenmaand want dan strijkt Passerelle neer en dansen we tussen de rekken of rekken ons tussen de boeken. We trekken van boek tot boek en brengen verhalen in beweging. Ken je de klassieker Billy Elliot al?

Of het nu boksen, dansen, of al dansend boksen is, we verbeelden ons een nieuwe wereld met de bibliotheek als decor!

Passerelle is een artistieke jongerenwerking die hedendaagse dans inzet om kinderen en jongeren te inspireren. Dit doen we zowel in tijdens de schooluren als in de vrije tijd.

Contactpersoon
Elise Willaert
Doelgroep
School, Vrije tijd
Prijsklasse
Laag
Leeftijd
6 jaar, 7 jaar, 8 jaar, 9 jaar, 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar, 13 jaar, 14 jaar, 15 jaar