Wie goed wil lezen, die moet trainen. En dat gaan we tijdens deze Jeugdboekenmaand samen doen. Doe vanaf 1 maart mee met De Grote Leestraining!

Je stelt je eigen leesdoel, of dat van je klas, school, bib of (sport)vereniging in en houdt je leesminuten bij. Iedereen die zijn/haar doel bereikt, maakt kans op een mooie prijs, zoals een boekenpakket of het bezoek van de meters en/of peter aan je school of bib.

Hoe werkt het?

  1. Meld je aan op jeugdboekenmaand.be. Je kan meedoen met je school, klas, bib, sportclub/vereniging of gewoon op je eentje. Wil je meedoen als school? Dan gebruik je best 1 login voor de hele school: je kan verschillende leerkrachten laten inloggen met die login, of je duidt één leerkracht aan die alle minuten verzamelt en invoert.
  2. Bepaal hoeveel minuten je deze maand wil lezen. Dat kan 5 minuten per dag zijn, 5 uur per week of 100 uur per maand: alles kan! Kies een realistisch, maar ook uitdagend leesdoel. Het totale aantal minuten dat je wil lezen, geef je in op de website.
  3. Je houdt je gelezen minuten bij. Dat kan op dit trainingsblad of gewoon op de website. Als je je minuten op papier bijhoudt, log dan af en toe eens in om je minuten door te geven, dan blijft je profiel up-to-date?
  4. Doe je een toffe leestraining of is er een beeld van een leesmoment dat je graag wil delen? Dan kan je een foto of een filmpje uploaden. Uit alle foto's en filmpjes kiezen we ook een winnaar die met de prijs voor de origineelste leestraining aan de haal gaat.
  5. Laat je tijdens de maand aanmoedigen door een bekende sporter! Op de website worden regelmatig nieuwe aanmoedigingsfilmpjes geplaatst.
  6. Heb je je doel bereikt op 31 maart? Top! Dan maak je kans op één van de geweldige prijzen, zoals een boekenpakket of het bezoek van een meter of peter.
  7. Op 31 maart sluiten we de wedstrijd af. Hou je mailbox nadien in de gaten om te kijken of je gewonnen hebt!

Succes!

De Grote Leestraining: doe mee en win!

Video